Stöd antifascismen på arbetsplatserna

Vårdarbetare, brandmän och elever sätter ner foten och visar vad antifascism i praktiken är. De vet vilken viktig arena arbetsplatsen är, vilka möjligheter vi har där. Vi i SAC Syndikalisterna stödjer de initiativ som tagits, och hoppas att fler arbetsplatser kommer följa deras exempel.

De högerextrema krafterna försöker utnyttja våra arbetsplatser som en arena för att normalisera sin politik.

Genom internationella kontakter med våra systerorganisationer vet vi med smärtsamhet vad normaliseringen leder till. I Ukraina, Ungern, Grekland, Frankrike och Polen öppnade etablissemang och massmedias normalisering upp för en ny fascistisk våg. När svenska fascister besöker kamrater i Ukraina möter de grupper som besegrat polisen, tagit makten och patrullerar gatorna. Brandmän, vårdpersonal och elever visar att vi kan stoppa den utvecklingen genom att organisera oss på våra arbetsplatser. Kollektiv kamp ger resultat!

Vi kommer aldrig kompromissa. Arbetsplatserna är vår arena. Vi kommer aldrig ge en tum, inte en gata, inte en arbetsplats åt fascisterna. Kan brandmän, vårdpersonal och elever kan vi - det är så det ser ut när vi stoppar fascismen!

Liv Marend, generalsekreterare SAC syndikalisterna
Anders Widell, SAC:s internationella kommitté