Späckat majprogram i Norrköping

Under maj arrangerar Norrköpings Lokala Samorganisation en rad olika aktiviteter, allt från kurser till teaterbesök.

7/5 Teater: Hopsnackat

En dryg timme tillsammans med sopgubbarna Limpan, Rosen, Bellman och deras historier. Roligt, drastiskt och samtidigt på fullt allvar om att snacka ihop sig med sina arbetskamrater och göra något åt saken.Kom, bli uppviglad och glad! Sprid till arbetskamrater och vänner.Efter pjäsen följer ett samtal. Tid:18.00. Plats: Arbetets Museum. Entré: 80 kr 11/5

11/5 Agitera med LS på Bob Marley Memorial

 Sedan 1981 har en reggaefestival hållits i Skärblacka på Bob Marleys dödsdag som med tiden utvecklats till en stor folkfest. I år medverkar Norrköpings LS med informationstält, för att prata med besökare och berätta om vår fackliga organisation. Hjälp till vid tältet, eller njut av musiken på en filt i gröngräset! På scen står Kalle Baah, Svenska Akademien, Shure Brothers Band med flera. Tid: 13:00 – 22:00. Plats: Skärblacka Folkets Hus. Fri entré.

14/5 Facklig verkstad

Problem på jobbet? En fråga om lag & avtal, eller något annat du vill lära dig mer om? Vi pratar igenom läget på arbetsplatsen, under avslappnade former, inget för stort eller smått. Välkommen! Tid: kl 18:00. Plats: Norrköpings LS, Trädgårdsgatan 16.

 

16/5 Facklig grundkurs del 1

Vill du veta mer om vad du har rätt till på jobbet och hur du får det? Norrköpings LS introduktion för nya medlemmar och intresserade. Frågor, svar och diskussion – allt du behöver för att börja förändra din arbetsplats. Ta med kollega, kompis och moster, inga förkunskaper krävs. LS bjuder på fika.Tid: 18:00 – 20:00. Plats: Norrköpings LS, Trädgårdsgatan 16.

.

23/5 Facklig grundkurs del 2

Tid: 18:00 – 20:00. Plats: Norrköpings LS, Trädgårdsgatan 16.

 

30/5 Medlemsmöte

Här tas alla beslut om fackföreningen. Se vad som är på gång i LS, träffa kamrater, engagera dig. Tid: 18.00 – 21:00. Plats: Norrköpings LS, Trädgårdsgatan 16.

 

Bli en arbetsplatsorganisatör!

Studiecirkel med start nu i sommar. Syftet är att ge deltagarna de kunskaper och erfarenheter vi behöver  för att förändra våra arbetsförhållanden, bygga driftsektioner och värva arbetskamrater. Diskussionsträffar blandas med textläsning och praktik. Studiematerialet baseras på de erfarenheter av facklig kamp som gjorts i SAC de senast 20 åren. Tidpunkt bestämmer vi tillsammans – anmälan skickas till studier.nkpg.ls@sac.se

 

Varmt välkommen och trevlig sommar önskar

Norrköpings LS av SAC

Tel: 011-13 18 55 E-post:norrkopingsls@sac.se