Solidaritet med skogsarbetarna från Kamerun

Den femtonde juni arrangeras en manifestation i Göteborg till förmån för de utnyttjade skogsarbetarna och deras familjer. Göteborgs Lokala Samorganisation av SAC håller tal.

Det var i januari i år som SVTs Uppdrag Granskning sände sitt program om hur skogsarbetarna från Kamerun blev behandlade av företaget Skogsnicke AB. De hade blivit lurade till Sverige på ett falskt avtal och verkligheten som väntade var slavliknande med undermåliga arbetsvillkor, hot från chefen och en total hopplöshet över den situationen man hade lurats in i. Samtliga skogsarbetare hade skuldsatt sig i Kamerun för att ha råd med resan hit, skulder man inte kunde betala när det ursprungliga avtalet visade sig vara lögn.

I Göteborg bildades en solidaritetsrörelse till förmån för skogsarbetarna från Kamerun och deras familjer. Denna solidaritetsrörelse har tillsammans med kamerunierna kämpat för upprättelse och har tillsammans med andra insamlingar lyckats få ihop 2,6 miljoner kronor, en summa som gjort att flera av arbetarna kunnat resa hem igen till sina familjer.

Den femtonde juni klockan fjorton arrangeras en manifestation på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Bland talarna hörs Göteborgs Lokala Samorganisation av SAC. Läs mer om arrangemanget här.