Seger på Systembolaget

Systembolaget håller sig regelmässigt med kassörer med extremt låga anställningskontrakt, men som förväntas jobba 200-500 procent över sin kontrakterade tid och ofta blir beroende av mertidsarbetet för sitt uppehälle.

Detta har varit ett jätteproblem i tjugofem år * men än så länge har inte bolaget kunnat uppvisa några praktiska åtgärder mot problemet. Den 10 mars vann SAC-sektionen på Systembolaget en viktig seger mot den cyniska personalpolitiken då Systembolaget drog tillbaka sina argument och höjde medlemmen Emil Boss anställningskontrakt från 4 till 20 timmar i veckan.

Sektionen på Systembolaget, DFSA, har sedan december 2007 förhandlat om en av sina medlemmar, Emil Boss, anställningskontrakt. Emil har under fem år arbetat i genomsnitt 20 timmar i veckan på butiken på Gullmarsplan i Stockholm men bara haft ett anställningskontrakt på fyra timmar i veckan. Under två förhandlingar argumenterade Systembolaget starkt mot en höjning av kontraktet högre än till tolv timmar, men genom samtal med arbetskamrater och den butikschefen på Gullmarsplan lyckats DFSA samla material som tydligt visar hur Systembolagets samtliga argument grundat sig på felaktiga uppgifter. Det visade sig att Systembolaget medvetet ljugit om förturen enligt LAS 25a och om arbetsbehovet på den berörda butiken och när sektionen la korten på bordet drog bolaget till slut tillbaka argumenten och gav med sig. Emil Boss kontrakt höjs månadsskiftet mars/april från 4 till 20 timmar i veckan.

DFSA är glada över att vunnit striden om Emil Boss kontrakt, både för Emils skull och för att det visar att det finns möjlighet att förhandla upp de mertidsberoende medlemmarnas anställningskontrakt. Nästa steg i arbetet mot Systembolagets cyniska personalpolitik blir en informationskampanj till samtliga kassörer på butikerna i Stockholm.

DFSA - Driftsektion för Systembolagsanställda