SAC varslar Gambro AB om stridsåtgärder

Malmö industriarbetarsyndikat varslar Gambro AB i Lund om stridsåtgärder.

Måndagen den 16 mars träder fackliga stridsåtgärder i kraft på Gambro AB som varslats av Malmö industriarbetarsyndikat av SAC. Stridsåtgärdena består bland annat i blockad av arbetsuppgifter. Stridsåtgärdena vidtas på grund av en bestraffande omplacering av en SAC medlem på Repairshop Gambro AB i Lund, samt pågrund av missgynnande i lönesättningen för medlemmar. Stridsåtgärdena kommer att trappas upp om ingen överenskommelse uppnås.

– Stridsåtgärdena vidtas som en protest mot att kritiska arbetare på Gambro bemöts med bestraffningar och missgynnande i den individuella lönesättningen, säger Thomas Friesleben, arbetsplatsombud för Malmö industriarbetarsyndikat av SAC på Gambro AB i Lund.

– Syndikatet har bestämt sig för att utöka stridsåtgärdena om inga överenskommelser uppnås. Tyvärr har Gambro AB förvärrat konflikten genom att försöka förbjuda utdelning av vår information. Vi har erbjudit Gambro en kompromiss, men jag har fortfarande inte fått nått svar, säger Peter Jacobsson förhandlare för Malmö industriarbetarsyndikat av SAC.

Läs mer om konflikten på Gambro

Malmö industriarbetarsyndikat av SAC
Box 17575
200 10 Malmö
Industri.malmo@sac.se
www.sac.se/LS/Malmö/Industriarbetarsyndikatet