Rödsvart dag i Uppsala

Uppsala LS bjuder in till en heldag på temat arbetstidsförkortning den 16 november.

Många av oss tillbringar mer tid på arbetet än vad vi gör hemma med familjen. Vi bygger våra liv och identiteter utefter våra arbeten, men måste det vara så? Vi har sedan 1919 haft en arbetsdag på 8 timmar. Ett beslut som togs efter många år av facklig kamp. Alla de rättigheter vi idag har på jobbet har åstadkommits av att vi har kämpat för dem. Ingenting har varit självklara rättigheter från början utan är ett resultat av kamp. Vad vill vi nu? Hur mycket tycker vi är rätt att jobba? Många människor arbetar mer och mer, samtidigt som fler och fler står utanför arbetsmarknaden. Arbetskritik och arbetstidsförkortning har åter igen blivit aktuellt och diskuteras fram och tillbaka, därför har årets rödsvarta dag just fått temat: arbetstidsförkortning!
 
Plats: Ungdomens hus, Svartbäcksg. 32, Uppsala 

Program:
13:00 - 13:30 "Den avväpnade arbetstidsfrågan" - om arbetarrörelsens förhållande till arbetstidsförkortning i historien -Lisa Ramquist
 
13:45 - 14:30 "Arbetskritik och den heliga familjen" - om arbetstidförkortningskravet som familjebevarande -Linn Spross
 
15:00 - 16:00 Arbetstidskamp på arbetsplatsen
 
16:15 - 17:15 Panelsamtal om arbetskritik
Det kommer finnas möjlighet att köpa mat och kaffe, lekhörna för barnen och bokbord och facklig information. Givetvis kommer du även kunna diskutera diverse fackliga frågor med representanter från Uppsala LS.
 
 Alla är välkomna!
 
 
 Arrangörer: Uppsala LS av SAC, SUF Uppsala, ABF Uppsala