Lyckad lönekamp i Strängnäs

Strejken på simhallarna i Strängnäs kommun är nu över. Detta efter att en överenskommelse angående syndikalisternas lönesättning gjorts under måndagen den 10 december mellan fackföreningen Strängnäs Syndikalistiska Kommunsektion av SAC och kommunen.

”Det här är precis vad vi velat i två års tid” säger syndikalisternas förhandlingsombud Per Hellgren som nu är glad att en godtagbar överenskommelse gjorts i ärendet. ”Ja vi har ju slagits för det här och kommunen har spjärnat emot rejält. Varför vet jag inte riktigt men så farligt kan det ju inte ha varit. Vi är på det hela taget ganska nöjda med det här.”

Kommunsektionen varslade i slutet av november om stridsåtgärder vilka innefattade flera olika blockader samt strejk på vissa arbetstider i simhallarna. Efter lite över en veckas strejkande var striden dock över. Kommunen valde att komma till förhandlingsbordet och förhandla om lönerna istället för att ha en ytterligare upptrappad strid på halsen inför julhelgen.

”Egentligen är det ju helt vanliga lagstadgade rättigheter som vi fått igenom. Inget konstigt alls. Vi har rätt till löneförhandling enligt medbestämmandelagen, det har vi hävdat hela tiden. Det hade blivit domstolen igen om vi inte fått förhandla den här gången” avslutar Per Hellgren som nu har en fyrsiffrig lönehöjning att se fram emot inför 2008.

Strängnäs Syndikalistiska Kommunsektion av SAC