LS hjälpte Robin få ut lönen

En restaurang i Helsingborg försökte lura Robin Lundberg på två månaders lön, men fick betala när Malmö LS drev frågan till domstol. 

Robin Lundberg blev glad när han fick jobb på restaurang Regnbågen i Helsingborg, men när han jobbat en tid kände han att allt inte stod rätt till.

-          Jag fick be om ett anställningskontrakt och när jag väl fick det var det skrivet på baksidan till en blankett från Transportstyrelsen.

Det stod heltidsanställning på kontraktet och Robin var på plats på restauranten fem dagar i veckan, ändå ville ägarna bara betala ut deltidslön. När han stod på sig om rätten till lön för heltid vägrade ägarna ge honom några pengar överhuvudtaget.

-          Det var tufft för mig. Jag blev helt pank. Jag var tvungen att ta lån och flytta in hos min bror, men ägarna brydde sig inte. De tänker bara på sig själva. Jag kontaktade Malmö LS som drev företaget till domstol.

I tisdags möttes restaurang Regnbågen och Malmö LS i Helsingborgs Tingsrätt. John Nordmark är facklig samordnare på SAC och var med som juridiskt ombud.

-          Det var uppenbart att vi hade rätt, men motparten var svår att ha att göra med eftersom de inte tog till sig rationella argument. Det var bättre att förlikas än att driva hela vägen vilket hade tagit tid. Uppgörelsen blev bra.

Robin är nöjd med förlikningen och med stödet från Malmö LS. Nu återstår att driva frågan om den ogiltiga uppsägningen. För Robin är det inte bara en ekonomisk fråga.

-          Det ska gå rätt till. Visst är det tufft i restaurangbranschen, men det här företaget, Regnbågen, måste man varna folk för. Jag vill visa att det lönar sig att stå upp för sina rättigheter.

 

 

 

 

 

-