Jag tänker inte stressa mer

Nu är vi många som är tillbaka på jobbet igen, efter välbehövd semester. Det kan kännas helt överväldigande att komma tillbaka till vardagens slit, då är det bra att tänka på vad vi kan göra för att få det bättre i vår vardag.

Vi som har arbete jobbar bara mer och mer. De senaste tio åren har övertiden ökat konstant. Vi ser våra arbetskamrater bokstavligt talat arbeta sönder sig, vi får med stressen hem vare sig vi vill det eller inte.

Samtidigt är det fler och fler av oss som blir arbetslösa. Det är dags att vi snackar ihop oss på jobbet! Tillsammans kan vi komma överens om att vi tar paus när vi behöver. Att vi inte tänker vara med och driva upp tempot mer. Att vi stannar hemma när vi eller våra barn är sjuka.

Vi kan inte betala kapitalets kris med våra kroppar och liv. Jag vill inte delta i deras race mot botten för oss som arbetar, där de som har arbete ställs mot dem som inte har. Jag har bestämt mig. Jag tänker inte stressa på jobbet mer. Jag tänker snacka ihop mig med mina arbetskamrater, tillsammans kan vi organisera oss och ta strid för fler jobb och ett mänskligt tempo.

Jag får ju ändå inte ens ett tack för att jag sliter ut mig för arbetsköparnas vinstintresse. Jag tänker inte jobba övertid mer. Det skulle lika gärna kunna vara jag som är arbetslös när andra jobbar övertid.

När vi organiserar oss fackligt, kan vi se till att vi alla får det bättre. 8 timmars arbetsdag, semester och 5-dagarsvecka är inget politiker gett oss som jobbar för att vara schyssta. Nej, de tvingades att genomföra förbättringar för att de pressades till det av strejkande, protesterande arbetare som var fackligt organiserade. Vad vill du ta strid för, förutom rimligare tempo och arbete till dem som vill?  Organisera dig och börja drömma, det är så förändringen startar!

 /Miina Almroth