Jag hoppas vi ses på branschkonferensen

På jobbet pratar vi ofta om sånt vi är missnöjda med, men det är lätt att det bara stannar i snack. Hur kan vi agera för att få till en förändring? Det och mycket annat diskuteras på SAC:s branschkonferens 15 februari.

På alla arbetsplatser jag varit på, snackar alla om vad de är missnöjda med: arbetsmiljö, arbetstider, lön, brist på inflytande. Det är lätt att stanna i att snacka om problemen. Det är lätt att det känns hopplöst, att våra tankar och idéer är betydelselösa och inte kan göra skillnad. Inget kunde vara mer fel! Vi har en enormt stor kunskap om vad som behöver göras, och hur vi alla kan få det bättre. Den syndikalistiska verktygslådan är full av användbara verktyg.

Jag minns fortfarande samtalen och diskussionerna vi hade på den första branschkonferensen jag deltog på för mer än tio år sedan. Med kunskap från konferensen i ryggen fick jag och mina arbetskamrater på ett bageri och kafé igång en sektion och när vi fick problem hade vi fått kontakt med andra syndikalister i vår bransch för att få stöd. Att träffa kamrater från branschen och utbyta erfarenheter blev en avgörande faktor för att få självförtroende att sätta igång med sektionsbygget.

Branschkonferensen är ett oslagbart tillfälle att få träffa andra syndikalister i samma bransch och få ny kunskap. Anmäl dig idag-bli inspirerad, lär dig nya tips och trix, få ett nätverk du kan få stöd av när det känns hopplöst- vem vet vad det kan leda till.

/ Liv Marend

generalsekreterare