Grekland – Krisen, folket, organiseringen.

SACs internationella kommitté bjuder in till ett seminarium 8/12.

Kapitalismen är i kris och på EUs altare offras Grekland och grekerna. Men samtidigt organiseras motståndet på många nivåer. Fabriker, sjukhus och skolor ockuperas och drivs vidare under självförvaltning. Fascisterna som har vunnit mark i krisens spår möter motstånd på gatorna. Generalstrejker mot nedskärningarna genomförs gång på gång.

Kom och lyssna till tre beskrivningar av hur människor organiserar sig mot nedskärningar, fascism, privatisering, och plundring.

-Kajsa Ekis Ekman, som nyligen gett ut boken Skulden. Boken förklarar på ett utmärkt sätt bakgrunden till krisen, hur den påverkar folk varje dag och hur motståndet ser ut.

-Nikolaos Mpitsimeas, grekisk aktivist, kommer direkt från Grekland och berättar om läget på plats just nu och den fackliga och sociala organiseringen mot trojkans sparpaket.

-Sofia Kalpazidou (SAC), som besökt den ockuperade fabriken Vio Me i Thessaloniki berättar om hur arbetarna tog över sin arbetsplats och driver den under självförvaltning efter att chefer och ägare lämnat dem med uteblivna löner.