Facklig julklapp till Anitra Steen och ledningen på Systembolaget

Kassapersonal överraskade torsdag morgon Systembolagets personalledning med julklappar bestående av ”Ett riktigt anställningskontrakt”.

Försäljare från två butiker i Stockholm, organiserade i fackföreningen DFSA, kom med pepparkakor och tomteluvor till huvudkontorets reception vid Kungsträdgården i Stockholm. Till en början mottogs julgåvorna med leenden, men då ledningen förstod omfattningen av denna julklappsutdelningen, ändrades inställningen och personalavdelningen krävde arbetsro.

– Vi ville ge bort det vi mest av allt önskar oss själva. Kontrakt som avspeglar den arbetstid vi utför på Systembolaget, säger Jarl Keber, försäljare på Systembolaget Gullmarsplan och förhandlare på fackklubben DFSA. Och självklart vill vi sätta fokus på den kontraktskultur som råder inom Systembolaget.

Två tomteklädda syndikalister från DFSA (Driftsektion för Systembolagsanställda) dök upp i receptionen på Systembolagets huvudkontor imorse. Flera personer ur den högsta ledningen på Systembolaget kom personligen ner och mottog sin julklapp.

Anitra Stéens klapp mottogs av hennes sekreterare Inga Callesjö. Alla cheferna tackade artigt och önskade god jul tillbaka, förutom presschefen Lennart Agén som gav ett något morgontrött intryck. När receptionisten för tredje gången kallat ner en delegation av chefer för att motta klappar och det började bli fullt i receptionen tappade ledningen humöret och bad om arbetsro.

– De flesta i ledningen drog på smilbanden och vi är övertygade om att Anitra med stab inte har några problem med vår julhälsning. Det kan ju inte vara varje dag de får uppvaktning direkt från kassorna, avslutar, Jarl Keber.

Info: www.sac.se/dfsa