Branschkonferens 2019. Kom till Malmö i november!

Den 8-10 november händer det i Malmö! Då kör vi SAC:s branschkonferens tillsammans med Nordiska Arbetarfilmfestivalen. Missa inte en härlig mix av workshops, filmer, samtal och mingel! Allt med arbetarkamp och organisering som tema.

Kom till Malmö i november!

Anmäl dig senast den 6 oktober HÄR!

 

Fokus lärarprotester och gigekonomi

SAC har sedan många år tillbaka arrangerat årliga branschkonferenser. Tanken med konferenserna är att aktiva medlemmar i SAC från olika yrken och delar av landet ska kunna ses, lyssna på föredrag, utbyta erfarenheter och och snacka organisering.

Traditionellt brukar konferensen täcka samtliga branscher, men i år kommer vi att fokusera på två “heta” grupper, nämligen militanta lärare och arbetare i gigekonomin. Men så klart är konferensen till för alla SAC-medlemmar oavsett yrke!

Arbetarfilmfestival med tema organisering

Arbetarfilmfestivalen är ingen vanlig filmfestival, utan en plattform för en ny arbetarrörelse. Festivalen startades 2017 av filmkollektivet RåFILM som bland annat har gjort de prisbelönta dokumentärerna Förvaret och 3 Stolen Cameras.

I fokus för filmfestivalen står samtal och möten för lärande, för att hitta nya visioner och framtida samarbeten. Detta är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. Med Malmö som nav är ambitionen även att samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen.

För mer info om arbetarfilmfestivalen, klicka på bilden!

Konferens och festival i ett

Det mest spännande med årets branschkonferens är att vi kommer att samköra den med Arbetarfilmfestivalen. I praktiken kommer det gå till så här, att på förmiddagen har SAC sina egna workshops och aktiviteter. Sen, efter lunch, tar vi del av det öppna programmet på filmfestivalen.

Festivalens program kommer att innehålla både filmer, föreläsningar och panelsamtal som är relevanta för branschkonferensen. Vissa av förmiddagens aktiviteter kommer att vara direkt kopplade till programpunkter på festivalen.

För mer info samt anmälan, klicka HÄR!