Blodig sushi på Lilla Torg

Malmös Hotell- och Restaurangsyndikat av SAC-syndikalisterna uppmanar till bojkott av sushirestaurangen Izakaya Koi på Lilla Torg i Malmö. Syndikatet ligger i konflikt med Koi sedan en av cheferna brutalt misshandlat en anställd på restaurangen. Ledningen för Koi vägrar att ta ansvar för övergrepp mot sina anställda och har försatts i blockad tills dess detta sker och kollektivavtal med valfritt fackförbund har tecknats.

Den anställde hade jobbat som sushikock på Koi i knappt ett år när han tillsammans med en av cheferna och de övriga anställda åkte på en "inspirationsresa" till London.

Efter diverse studiebesök gick hela personalstyrkan ut tillsammans i London - en kväll som för den anställdes del slutade på sjukhus efter att hans chef misshandlat honom grovt med sparkar och slag mot ansiktet. Misshandeln har lett till långvarig sjukskrivning för hjärnskador och den anställde bär fortfarande spår av misshandeln i form av ärr i ansiktet

Arbetsförhållandena på Koi präglas av osäkerhet för de anställda. Personalen har inga anställningsavtal och jobbar som timanställda. En stor del av arbetstimmarna betalas svart och arbetsgivaren har inte tecknat något kollektivavtal.

Under de förhandlingar som hållits har kraven varit att restaurangen tar ansvar för sin personal genom att följa god sed på arbetsmarknaden samt att teckna kollektivavtal.

Koi har hittills inte på ett seriöst sätt diskuterat hur man tänkt tillmötesgå kraven och har föreslagit att detta isåfall skulle göras mot att polisanmälan angående misshandeln skulle dras tillbaka!

Om inte Koi föreslår en godtagbar överenskommelse kommer Malmö Hotell- och Restaurangsyndikat att fredagen den 1 december försätta restaurang Izakaya Koi i blockad i form av isolering från leverantörer och offensiva bojkottblockader.