Bernsartister ställer in - Labyrints musik hörs på gatan istället

På fredag 14/5 hålls hiphop-galan The Show 2010 på Berns salonger, mitt under den fackliga blockad som pågått sedan i februari. När bandet Labyrint fick höra om blockaden ställde de in.

De skriver på sin facebooksida: "Om ni hört vår musik vet ni att vi kommer göra det rätta. VI SPELAR INTE PÅ BERNS". Labyrints musik kommer höras på Berns ändå, men utanför salongerna, i blockadkedjan på gatan.

The Show samlar flera socialt orienterade artister med tydlig vänsterprofil, bland annat Timbuktu, Adam Tensta och Labyrint. Varken Berns eller eventbokare verkar ha informerat artisterna om den pågående blockaden och om städarnas kamp för sina jobb. Efter att syndikatet spridit informationen om blockaden har nu Labyrint meddelat att de inte kommer spela på Berns på fredag.

De sparkade städarna riktar ett stort tack till Labyrint för artisternas mod, integritet och solidaritet och tror att det i slutändan kommer glädja bandets fans att Labyrint visat alla att de lever som de lär. Timbuktu har twittrat om att han inte vill spela på Berns, men vi får se vad det slutliga beslutet blir.