Aktion mot Aleris på flera orter

Idag genomfördes aktioner mot vårdföretaget Aleris till stöd för de lockoutade hemtjänstanställda i Stockholm.

Under dagen har manifestationer och flygbladsutdelningar genomfört vid Aleris verksamheter på flera orter.

I Stockholm samlades en demonstration vid Mariatorget där det delades ut flygblad och lockoutade Dennis Jörnsten talade i megafon. Därefter begav sig demon till Magdalenagården där Aleris hemtjänst ligger.

a1
a2

På plats fanns förutom de lockoutade hemtjänstarna bland andra pensionärer som anlitar Aleris och aktiva i det tvärfackliga Hemtjänstupproret. Aleris affärschef Dennis Selsborg fanns också på plats för att prata med sektionen och svara på frågor från journalister. Många förbipasserande som läste flygbladen uttryckte sitt stöd och en boende på andra sidan gatan gav demonstrationen glada tillrop från sin balkong.

 - Jag tycker inte Aleris lyssnar på personalen. Personalen är bra men systemet är inte bra, sa Britt-Marie Johansson, pensionär som anlitar Aleris.

Jeanette från Hemtjänstupproret sa såhär om ParaGå:

-ParaGå är en katastrof och alla mina kollegor är förbannade över hur ohållbart det blivit. Det rör inte bara syndikalisterna, missnöjet är utbrett. Kommunal har inte lyssnat på oss för fem öre. Vi satt femtio hemtjänstare och sa exakt det här till Kommunal för en vecka sedan, men det händer inget. Har folk inte läst 1984? De övervakar våra rörelser i realtid med GPS! Och det finns ingen tid inräknad att hämta o lämna telefoner och gångtid, det är ohållbart stressigt och sjukskrivningarna är höga.

I Göteborg samlades medlemmar i Göteborgs LS utanför Acess-akuten, också en del Aleris-koncernen.

10371365_10152669477620617_4112175725866594063_n

 Allt stöd till de lock-outade syndikalisterna!