Brevbärarna i Mölndal tilldelas Civilkuragepriset 2002

Seko-klubbens ordförande Sune Blomqvist åkte till Stockholm där han som representant för sina arbetskamrater mottog Civilkuragepriset i Medborgarhuset på Södermalm. Drygt 100 personer hade samlats för att lyssna på tal, en paneldebatt, musik och för att se själva prisutdelningen. Blomqvist sade att han och arbetskamraterna var både överraskade och glada för utmärkelsen.

"Seko-anslutna brevbärare i Mölndal visade civilkurage och facklig handlingskraft då de stoppade utdelningen av valmaterial för det nazi-anstrukna partiet nationaldemokraterna strax före valet. Genom upprepade påtryckningar lyckades klubben få Postens centrala ledning att stoppa utdelningen. På detta vis har den lokala fackklubben både visat mod och tagit ansvar för demokrati och solidaritet. Arbetsplatsen är en av de viktigaste arenor där vi kan bemöta rasistiska och fascistiska hot och SAC vill på detta sätt visa sin uppskattning för brevbärarnas agerande."

Lars Hammarberg
SACs Generalsekreterare

DN 12 okt 2002: Brevbärare prisade för civilkurage

2002 anordnades aktiviteter med anledning av Civilkuragepriset på följande orter; Tyringe, Hässleholm, Uppsala, Falun, Göteborg, Östersund, Sundsvall, Karlstad, Luleå och Malmö. Civilkuragepriset delades ut i Stockholm.